ÖRDÖGBORDA

Ce înseamnă denumirea: "Ördögborda"...
Dacă auzim numele " Ördögborda" oamenii de aici se gândesc la o plantă din familia ferigiilor (Driopteris Rex), a cărei formă e asemănătoare cu coastele omului: ( Ördög= diavol, borda= coasta); ( Ördögborda= Coasta dracului). Însa cine nu cunoaste întelesul cuvântului se gândeste la ceva diablic.

Modul de a dansa a acestei formatii chiar că este diabolic fiindcă dansează ca niste pui de draci.
Dar cum premii diabolici nu se distribuie, cu ocazia festivalului de dans din Debrețin (Ungaria), denumit "Szomszédolás '99 " (La vecini), ei au primit premiul care s-a acordat pentru trupa cu dansul cel mai "strigoinic". Dansul lor liber care vine din suflet, întodeauna încânta spectatorii. Ördögborda

Aceasta formație de copii și tineri este cel mai cunoscut din acesata regiune. De mai multe ori au fost prezenți la festivaluri din tară si din străinatate.

Dansează dansuri din Moldova, Ghimeș, Satu Mare, Ciucul de Sus, Călata, Câmpia Transilvaniei, Sic, din regiunea Târnavelor, Mureșul Superior, Zona Gheorghenilor, jocuri Oltenești, ba chiar și de Micheric, precum si dansuri din Pețelca (județul Alba).

Ördögborda